India
S počátkem pěstování kávy v Indii se spojuje pověst o poutníkovi Baba Budan, který cestoval po Jemenu a na zpáteční cestě do Mekky propašoval 7 kávových semen. Výnos byl v tu dobu striktně kontrolován, ale číslo 7 je v tamním náboženství považováno za posvátné, a tak se káva dostala do Indie. Tato pověst se datuje do roku 1670. Baba Budan je dodnes jedna z nejdůležitějších kávových oblastí v Indii.
Tato země v Jižní Asii je spojována více s jógou a bohatou kulturní tradicí než s kávou. Indie je však významným pěstitelem kávy, a to jak robusty, tak i arabiky. Sklizeň kávovníkových bobulí zde připadá na listopad a na únor.
Káva pocházející z Indie má pestrou výraznou chuť s tóny hořké čokolády a s téměř nulovou aciditou. Typická je pro ni bohatá crema a lehce kořeněné aroma.